Logo Harenkarspel
Ontwerp bestemmingsplan ‘Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid’ (Gemeente Harenkarspel)

Ontwerp bestemmingsplan “Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid” (NL.IMRO.0395.BPWHZONTWIKKELZONE-ON01) en ontwerp omgevingsvergunning Nickerson Zwaan, Machinestraat Warmenhuizen (met coördinatieregeling), gemeente Harenkarspel.

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel maken bekend, dat met ingang van donderdag 13 september 2012 tot en met woensdag 24 oktober 2012 ter inzage liggen:

  • het ontwerp bestemmingsplan “Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid” met IMRO-codering NL.IMRO.0395.BPWHZONTWIKKELZONE-ON01. Het plangebied grenst aan de noordzijde aan het bedrijventerrein Oudevaart Zuid. Het gebied wordt aan de west- en oostzijde begrensd door respectievelijk de Kanaalweg en de Diepsmeerweg. Met het bestemmingsplan wordt de vestiging van het zaadveredelingsbedrijf NickersonZwaan en een uitbreiding van het bedrijventerrein Oudevaart Zuid mogelijk gemaakt.

  • de ontwerp omgevingsvergunning met registratienummer HO-12-0116 voor het oprichten van een zaadveredelingsbedrijf op het perceel kadastraal bekend als gemeente Warmenhuizen, sectie H, perceelnummers 295, 1337, 1499, 1501, en 1502 nabij Kanaalweg 21, 1749 CE te Warmenhuizen met de volgende activiteit(en):

    bouwen;

    milieu.

    De aangevraagde activiteiten zien met name toe op:

    het oprichten van een kantoorgebouw met een oppervlak van ± 1.358 m2;

    het oprichten van een stookruimte, teeltruimte met fytoruimte en klimaatcellen met een oppervlak van ± 22.117 m2;

    het oprichten van een waterruimte, werkruimte, opslagruimte en machineruimte met een oppervlak van ± 2.283 m2;

    het oprichten van gaaskassen totaal 50 stuks met een totaal oppervlak van 10.464 m2;

    het gebruiken van gronden ten behoeve van zaadveredeling op het perceel kadastraal bekend als gemeente Warmenhuizen, sectie H, nummer 1501;

    het aanleggen van verharding ten behoeve van parkeren, laden en lossen en een ontsluitingsweg voor de percelen kadastraal bekend als gemeente Warmenhuizen, sectie H, nummer 1501 en 1502;

    het oprichten, in werking hebben en houden van een inrichting;

    overeenkomstig de bijbehorende aanvraag en tekeningen.

Coördinatieregeling

Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Deze regeling maakt het mogelijk dat de gemeente efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kan besluiten over ruimtelijke projecten. Met deze regeling wordt de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd in één keer beroep bij de Raad van State worden ingesteld. In dit geval wordt ervoor gekozen om de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu te coördineren met de procedure voor het bestemmingsplan.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Harenkarspel. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen, of via wro@harenkarspel.nl. Indien men de zienswijze mondeling naar voren wenst te brengen, kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning de zienswijze betrekking heeft. Indiening van zienswijzen is in beginsel een voorwaarde om beroep in te kunnen stellen als de besluiten zijn vastgesteld.

Informatie

Het ontwerp bestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 september 2012 tot en met 24 oktober 2012 gedurende de openingstijden voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Oostwal 2 te Tuitjenhorn. Daarnaast zijn het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning te raadplegen op www.harenkarspel.nl (zie onder Beleid en plannen, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in voorbereiding, Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid). Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven