Logo Limburg
Omgevingsvergunning Demiwaterfabrieken van de inrichting CSP B.V. en EdeA V.O.F. en revisievergunning EdeA V.O.F., Limburg

Kennisgeving besluit Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en besluit Waterwet (Ww), uniforme openbare voorbereidingsprocedure

Het clusterhoofd Milieu van de afdeling Vergunningen en Subsidies van de Provincie Limburg maakt bekend, mede namens de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, dat de volgende besluiten zijn genomen:

  • een omgevingsvergunning op grond van de Wabo ten behoeve van de deelrevisie voor de Demiwaterfabrieken van de inrichting CSP B.V. en EdeA V.O.F. Het besluit heeft betrekking op de locatie site Chemelot, Koestraat 1, 6167 RA Geleen. De aanvraag is binnengekomen bij Gedeputeerde Staten van Limburg op 7 februari 2012 en geregistreerd onder zaaknummer 2011-0321. Over het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het clusterhoofd Milieu van de afdeling Vergunningen en Subsidies van de Provincie Limburg heeft, krachtens mandaat, op 6 september 2012 het besluit op grond van de Wabo vastgesteld;

  • een revisievergunning op grond van de Waterwet ten behoeve van het onttrekken van kanaalwater, de lozing van spoelwater en het behouden van een lozings- en innamepunt in het Julianakanaal ten behoeve van de flocculator van EdeA V.O.F. Het besluit heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Stein, sectie A, nummer 3554, aan de rechteroever van het Julianakanaal, rond kilometernummer 14,9. De aanvraag is bij Rijkswaterstaat Limburg binnengekomen op 1 maart 2012 en geregistreerd onder zaaknummer RWS/DLB-2012/1115, Wtw5815. Over het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend. Dit heeft ertoe geleid dat het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. Het hoofd van de afdeling ANVH van Rijkswaterstaat Limburg heeft, krachtens mandaat, op 6 september 2012 de revisievergunning op grond van de Waterwet definitief vastgesteld.

De aanvragen zijn gecoördineerd behandeld.

Inzage

De aanvragen, de definitieve vergunningen en bijhorende stukken liggen ter inzage van 13 september 2012 tot en met 25 oktober 2012:

  • in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, elke werkdag van 8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur;

  • bij Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Ceramique 125, Maastricht, elke werkdag van 09.00-16.00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak, tel. (043) 329 42 24;

  • in het gemeentehuis van Stein, op de gebruikelijke plaats en tijden;

  • in het gemeentehuis van Sittard-Geleen, Markt 1, Geleen, op de gebruikelijke tijden.

De vergunning op grond van de Wabo wordt gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op de website www.limburg.nl/vergunningen.

Rechtsbescherming

Tegen elk besluit kan afzonderlijk beroep worden ingesteld door: belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit, adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Beroep instellen kan van 14 september 2012 tot en met 25 oktober 2012 tegen betaling van de verschuldigde griffierechten.. Op deze beroepschriftprocedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

  • 1. Een beroepschrift tegen de omgevingsvergunning moet worden gericht aan: Rechtbank Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

  • 2. Een beroepschrift tegen de revisievergunning op grond van de Waterwet moet worden gericht aan de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroep zijn woon- of vestigingsplaats heeft.

Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de betreffende rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Rechtbank Maastricht, www.rechtspraak.nl. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Informatie

Afdeling Vergunningen en Subsidies: tel. (043) 389 78 25

Rijkswaterstaat Limburg: tel. (043) 329 42 24

Naar boven