Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Woning, Hammerweg’, Ommen

Vanaf woensdag 12 september 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Woning, Hammerweg” gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is dinsdag 23 oktober 2012. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een perceel grond aan de Hammerweg te Ommen nabij nr. 38. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een vrijstaande woning op genoemd perceel mogelijk. Het ontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van woensdag 12 september 2012 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Zienswijzen indienen

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van ter inzage legging een afspraak worden gemaakt bij het Publieksplein, T 14-0529. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Hogere grenswaarde

De geprojecteerde woning ligt binnen de wettelijke geluidszones van wegverkeer en industrie. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de woning een geluidsbelasting ondervindt boven de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Voor deze geluidsbelastingen zijn hogere grenswaarden aangevraagd. De afzonderlijke procedure hiervoor wordt aangekondigd in een aparte advertentie. Een ieder kan in het kader van die procedure een zienswijze indienen over de hogere grenswaarde.

Anterieure exploitatieovereenkomst

Het college van de gemeente Ommen maakt op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeente Ommen en aanvrager van onderhavig bestemmingsplan een overeenkomst hebben gesloten ten behoeve van het aan de orde zijnde bouwplan. In de overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten vastgelegd. Conform het gestelde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt vanaf woensdag 12 september 2012, gedurende 6 weken, een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage bij het publieksplein in het gemeentehuis te Ommen. Over de overeenkomst kunnen geen zienswijzen/bezwaren worden ingediend.

Naar boven