Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan `Westergeest’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Westergeest vanaf donderdag 2 februari 2012 ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van Westergeest. Het plangebied wordt globaal begrensd door Ljeppershiem aan de noordkant, door de bebouwing aan de Eelke Meinertswei aan de oostkant, door de locatie van het nieuwe MFA aan de zuidkant en door de bebouwing aan de Trekwei aan de westkant.

Het plan bevat een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van een woonbestemming op het sportveld aan de Harmen Van Teijenswei, waarbij de bouw van maximaal 6 woningen mogelijk kan worden gemaakt. Eveneens is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van een woonbestemming op de volgende percelen; tussen Eelke Meinertswei 1 en 3 (1 woning), tussen Bumawei 2 en de Harmen van Teijenswei 2 (1 woning) en ten noorden van de Bumawei 20 (1 woning).

De ‘Fokkema’s pleats’ heeft de bestemming ‘gemengde doeleinden’ gekregen, ten behoeve van de herinvulling van het bestaande gebouw. Ten behoeve van een recreatieve ontwikkeling van Ljeppershiem is eveneens een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Verder heeft het plan een overwegend conserverend karakter, waarbij de huidige situatie is vastgelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor eenieder vanaf donderdag 2 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum, tijdens openingstijden. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op het webadres http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.0079.BpWgDorp10-Ow01. Het bestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website, www.kollumerland.nl, bij informatie over/bouwen en wonen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM.

Naar boven