Omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Hanengewei ongenummerd (achter nummer 73 en 75) te Ermelo (3851 LB) voor het bouwen van een appartementencomplex met stallingsgarage. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning wordt de definitieve omgevingsvergunning gewijzigd vastgesteld. Er is nota van de beantwoording van de zienswijzen en een aanvullende situatietekening bij het besluit gevoegd.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het (ver)bouwen van een bouwwerk

  • Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Volgens artikel 6.5, lid 1, van het Bor is voor het toepassing van het projectafwijkingsbesluit een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad. Volgens lid 3 van hetzelfde artikel kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring niet is vereist. Op 1 juni 2011 is de verklaring van geen bedenkingen in de gemeenteraad behandeld. De raad heeft besloten om dit concrete geval toe te voegen aan de lijst van categorieën van gevallen waarbij geen verklaring van geen bedenkingen is vereist (raadsbesluit ons kenmerk 11031636).

Procedure en zienswijzen

Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Daarom heeft er vanaf 10 november 2011 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen.

Gedurende deze periode zijn er zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is het besluit gewijzigd vastgesteld. Er is nota van de beantwoording van de zienswijzen en een aanvullende situatietekening bij het besluit gevoegd. De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wabo. De aanvraag, de omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 2 februari 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij het klantcontactcentrum van gemeente Ermelo. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij de rechtbank van Zutphen (Rechtbank Zutphen, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen). Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank (Rechtbank Zutphen, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen). Informatie: afdeling klantcontactcentrum van gemeente Ermelo, telefoon 0341 56 72 32.

Ermelo, 1 februari 2012

Naar boven