Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan Archeologisch Informatie Centrum te Castricum

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Archeologisch Informatie Centrum’ te Castricum. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied bestaat uit de gronden van de Puikman 3 in Castricum. Deze locatie is gelegen in de Zanderij, aan de zuidwestzijde van het NS-station van Castricum. De plangrens ligt op de kadastrale begrenzing van deze gronden. Het gebied wordt aan de westzijde begrensd door de openbare ruimte van de Puikman. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de locatie Puikman 1. Aan de oostzijde grenst het gebied aan het P+R terrein van het station en aan de noordzijde aan de percelen van Puikman 5.

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van een gebouw met hoogwaardig geklimatiseerde archeologische depotruimten, tentoonstellingsoppervlak en hieraan ondergeschikte horeca met terras en parkeervoorzieningen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 13 september 2012 tot en met 24 oktober 2012 ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan het Raadhuisplein 1 in Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Archeologisch Informatie Centrum’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevrouw L. Hoeben, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

12 september 2012

Burgemeester en wethouders van Castricum

Naar boven