Logo Almere
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Poldervlak 2011’, Almere Buiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Poldervlak 2011’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 17 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 29 oktober 2012).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten en is in hoofdzaak een actualisatie van het oude bestemmingsplan uit 1994. Verder zijn ook nieuwe ontwikkelingen meegenomen. Het nieuwe bestemmingsplan verlaagt voor een gedeelte van het bedrijventerrein de maximaal toelaatbare milieucategorie van 3 naar 2, maakt de realisatie mogelijk van een coffeeshop aan de Poortmolenstraat, en geeft een kader voor de erotische massagesalon aan de Bakkenzuigerstraat 50.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is de uitsterfregeling voor bedrijven tot en met milieucategorie 3.2 en 3.1 komen te vervallen en is een aantal wijzigingen doorgevoerd ter verduidelijking van de toelichting en van de regels van het bestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Tegen dit raadsbesluit is door de provincie en het rijk geen reactieve aanwijzing gegeven.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen de bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende binnen deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van ter inzage legging (van maandag 17 september 2012 tot en met maandag 29 oktober 2012) kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. ‘beroepschrift bestemmingsplan ‘Poldervlak 2011’’. Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De werking van het bestemmingsplan kan worden geschorst door naast het instellen van een beroep ook een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3E02-vg01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP3E02-vg01 .

Naar boven