Kennisgeving ex artikel 1.3.1 Bro inzake voorbereiding nieuw bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’

In overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het gebied Mariënpark in Leidschendam wordt herontwikkeld en heringericht tot een complex waar verschillende functies op het gebied van wonen, welzijn en zorg op één locatie worden samengebracht. Deze herontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Raadhuis 2000’. Met het nieuw te maken bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ wordt de geplande herontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Om welk gebied gaat het?

Het gebied Mariënpark grenst aan het Raadhuispark in Leidschendam. Het wordt (globaal) begrensd door de J.S. Bachlaan, de Prins Bernhardlaan en de Mozartlaan.

Stukken ter inzage e.d. (artikel 1.3.1, tweede lid Bro)

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat om de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ voor te bereiden.

Er worden nog geen stukken met betrekking tot dit voornemen ter inzage gelegd, er wordt nog geen gelegenheid geboden om over dit voornemen zienswijzen naar voren te brengen en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld over dit voornemen advies uit te brengen.

Naar boven