Logo Capelle aan den IJssel
Ontwerpbestemmingsplan Capelle-West, Capelle aan den IJssel

Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan Capelle-West is gereed.

Van donderdag, 13 september 2012 tot en met woensdag 24 oktober 2012 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen zienswijzen (reacties) worden ingediend.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het voor de wijk Capelle-West geldende bestemmingsplan is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op het bestemmingsplan dat nu geldt. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen.

Om het historische karakter, de kleinschaligheid en herkenbare ruimtelijke samenhang in de Zeeheldenbuurt-Oost te waarborgen is een maximale erfbebouwingsregeling (percentage) opgesteld.

Daarnaast is er op dit moment één ontwikkeling die genoemd kan worden. Het betreft het appartementencomplex aan de Evertsenstraat. Hiervoor is een aparte projectbesluitprocedure gevolgd. Deze ontwikkeling is in het ontwerpbestemmingsplan Capelle-West opgenomen.

Ook worden een tweetal kleinschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt (een tweede woning op de percelen De Ruyterstraat 15 en Nijverheidstraat 337).

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan Capelle-West in te zien (vanaf donderdag,13 september 2012):

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Zienswijzen

Vanaf donderdag, 13 september 2012 tot en met woensdag 24 oktober 2012 kunt u een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op de volgende wijzen:

  • 1. via www.capelleaandenijssel.nl, door het invullen van het reactieformulier.

  • 2. door uw reactie direct te mailen aan ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van OBP Capelle-West.

  • 3. het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van OBP Capelle-West.

  • 4. door het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw T. Clementina-Bricen, telefoonnr (010) 2848 762,

    e-mail: t.clementina@capelleaandenijssel.nl

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbestemmingsplan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met T. Clementina - Bricen, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848762, e-mail t.clementina@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven