Logo Maasdriel
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hurwenen, herziening 2011 Wielewaallaan’ (BP1080), gemeente Maasdriel

Het vastgestelde bestemmingsplan 'Hurwenen, herziening 2011 Wielewaallaan' ligt van 13 september tot en met 24 oktober 2012 ter inzage.

De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 6 september 2012 gewijzigd vastgesteld

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om woningen te realiseren aan de zuidzijde van de Wielewaallaan te Hurwenen. Het betreft de percelen tussen de huisnummers Wielewaallaan 10 en 50. Het plan maakt ook waterretentie mogelijk op percelen ten zuiden van de beoogde woningbouwlocatie.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gedeeltelijk gewijzigd. Deze wijzigingen zijn: een aanpassing op de plankaart ten aanzien van de bestemming "Woondoeleinden", aanpassingen aan de regels om deze meer te laten aansluiten op de regels van het bestemmingsplan "Rossum en Hurwenen" en een aantal aanpassingen aan de toelichting. De volledige aanpassingen staan omschreven in het "verslag zienswijzen" en het "voorstel ambtshalve wijzigingen".

Inzien

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1080-/NL.IMRO.0263.BP1080-VG01

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

  • door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan

  • tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht

  • door hen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u bevoegd bent beroep in te stellen kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat

  • de belanghebbende in het beroepschrift moet vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is;

  • de belanghebbende binnen de beroepstermijn moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit (na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd; het beroep is dan niet ontvankelijk);

  • de Raad van State het beroepschrift versneld behandelt.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw A. Zweerus via telefoonnummer (0418) 638 888, of mailt u naar info@maasdriel.nl, t.a.v. A. Zweerus.

Naar boven