Logo Venlo
Ontwerpbestemmingsplan Rijksweg 74, Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzage legging bekend van het ontwerp bestemmingsplan ‘Rijksweg 74’.

Het plangebied bestaat in principe uit het gebied zoals aangegeven in het Tracébesluit en bestaat uit de snelwegen (bestaande) Rijksweg 73 en de (nieuwe) Rijksweg 74 tussen de aansluiting Maasbree van de Rijksweg 73 tot ter hoogte van de Verlengde Kasteellaan in Tegelen. Aan de oostzijde eindigt het plangebied op de grens. In afwijking van het Tracébesluit is in het kader van de actualisering het gedeelte van de bestaande Rijksweg 73 tussen bestemmingsplan de Doolhof en bestemmingsplan Op de Heide meegenomen. Tevens zijn, om aansluitende plangrenzen te krijgen, de plangrenzen aangepast aan het omliggende recent vastgestelde bestemmingsplan Hout-Blerick. Tenslotte is het natuurcompensatieperceel aan de Kaldenkerkerweg meegenomen.

Het plan is in hoofdzaak de planologisch juridische verankering van het Tracébesluit Rijksweg 74 dat met de uitspraak van de Raad van State op 27 april 2011 onherroepelijk is geworden. De daarbij realiseerbare geluidsschermen en compensatiepercelen zijn tevens meegenomen in dit plan.

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 13 september 2012 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder hiertegen zienswijzen indienen. Voor zover dit ontwerpplan zijn grondslag vindt in het Tracébesluit kunnen zienswijzen geen betrekking hebben op dat deel van dit ontwerpplan.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien langs elektronische weg via de gemeentepagina www.venlo.nl onder de rubriek Wonen en Milieu, bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201207A74-ON02.

Het ontwerp besluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30, 5911 HT Venlo. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 8.00 uur tot 20.00 uur. De zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK in Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 077-359 9685

Venlo, 12 september 2012

Naar boven