Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’.

Het bestemmingsplan ‘Van station tot hebrug’ is conserverend van aard en heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen. Met het bestemmingsplan worden geen ontwikkelingen of functies mogelijk gemaakt. Voor eventuele nieuwe ontwikkelingen of functies zullen in de toekomst aparte procedures gevolgd worden.

Het plangebied omvat het centrum van de gemeente Waddinxveen, gelegen tussen het NS-station Waddinxveen en de hefbrug. De plangrens wordt in het oosten gevormd door de Gouwe. In het noorden wordt de plangrens gevormd door de Oranjelaan, de Souburghlaan, de waterloop ten westen van de woningen aan de Diederik van Schagenplantsoen, de Van Mecklenburg Schwerinlaan, de Juliana van Stolberglaan en de Prins Bernhardlaan. In het westen wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn Gouda-Alphen aan den Rijn. De zuidelijke plangrens wordt grotendeels gevormd door de Stationsstraat, de Julianastraat en de Jan Dorrekenskade-Oost.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’ ligt met ingang van 6 september 2012, gedurende 6 weken (tot en met 17 oktober 2012), ter inzage bij de Publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en digitaal via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bpstationhefbrug.0301). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw N. Broeke van de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling via telefoonnummer 0182-624500.

Waddinxveen, 5 september 2012

Naar boven