Logo Hilversum
Verlening omgevingsvergunning Zeverijnstraat 6 in Hilversum, uitgebreide procedure en hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij een omgevingsvergunning en hogere grenswaarden hebben verleend voor wijziging van het gebruik van het pand aan de Zeverijnstraat 6. De verlening van de besluiten is voorbereid met de uitgebreide procedure van de Wabo (artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo). Voor het plan is door de raad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven als bedoeld in artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht (Bor).

Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Vreelandseweg, omdat het perceel de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B2) heeft. De gewenste gebruikswijziging (kantoren, fysiotherapie, onderwijs en sportschool) past niet binnen deze bestemming.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor het bovengenoemde plan sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde (48dB) zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, als gevolg van het verkeer op de Zeverijnstraat. De geluidsbelasting (52dB) is lager dan de in de wet aangegeven maximale ontheffingswaarde (63dB). Voor het plan diende daarom een hogere grenswaarde te worden vastgesteld (ingevolge artikel 110a Wet geluidhinder).

Inzien van stukken

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het besluit hogere grenswaarden en de overige bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken na bekendmaking voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30-13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00-19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Beroep

Tegen het besluit kan gedurende 6 weken na de bekendmaking (d.d. 31 augustus 2012) beroep worden ingesteld bij de rechtbank. Er kan alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden m.b.t. de gewijzigde tekst, of degenen die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten in te dienen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank te Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw A. Laarmans- Greveling, telefoonnummer 035-6292378.

Hilversum, 6 september 2012

Naar boven