Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving omgevingsvergunning met projectafwijking Damrak 49 en 50, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat een omgevingsvergunning voor het gebouwen Damrak 49 en 50 is verleend. De verleende vergunning wijkt niet af van de ontwerpomgevingsvergunning.

De activiteiten waarop de omgevingsvergunning betrekking heeft betreft het maken van twee doorbraken op de begane grond tussen de panden Damrak 49 en 50.

De ontwerpomgevingsvergunning heeft betrekking op activiteiten als bedoeld in artikelen 2.1 lid 1 onder a, c en g en 2.2 lid 1 onder a en b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het maken van doorbraken is in strijd met het bestemmingsplan Nieuwedijk/Kalverstraat (Artikel 3 lid 3 sub r van het bestemmingsplan.) er is geen afwijking mogelijkheid. Voor deze strijdigheden wordt een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt vanaf 7 september tot en met 18 oktober 2012 ter inzage bij:

  • het Voorlichtingsloket, in het Stadhuis, Amstel 1, (bel 14020 voor de openingstijden)

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tegen de ontwerpomgevingsvergunning een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij het dagelijks bestuur, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het dagelijks bestuur kenbaar te maken, beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Beroepschriften kunnen ook digitaal worden ingediend. Dat kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Amsterdam, 6 september 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven