Logo Smallingerland
Besluit beoordeling noodzaak uitvoeren Milieueffectrapportage (MER), Smallingerland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 22 december 2011 - nadien enige malen aangevuld en gewijzigd - is voor de inrichting van Maatschap R.J. de Boer, Fallaetswei 13 te Drachtstercompagnie een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor het uitbreiden van het pluimveebedrijf met 57.0000 dierplaatsen voor vleeskuikens. Deze aanmeldingsnotitie is ingediend in verband met de hiervoor benodigde wijziging van het bestemmingsplan.

Op grond van artikelen 7.2 lid1 aanhef en onder b, 7,16 en 7.17 van de Wet milieubeheer in samenhang met categorie 14 van onderdeel D van de bjilage van het Besluit m.e.r., moet deze activiteit worden onderworpen aan een milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling.

De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r. aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding om te oordelen dat voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld door de initiatiefnemer. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu als bedoeld in artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland heeft dan ook op 27 augustus 2012 besloten dat er voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld bij de voorbereiding van het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 7 september 2012 t/m donderdag 18 oktober 2012 ter inzage op het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Elke werkdag zijn de stukken in te zien van 8.30 tot 16.00 en op donderdag tot 18.30.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staan. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de wijziging van het bestemmingsplan.

Naar boven