Logo Lingewaard
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Huissensche Waarden, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat, gelet op het bepaalde in de Inspraakverordening van de gemeente Lingewaard, het volgende voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt: Huissensche Waarden.

Voorontwerp bestemmingsplan Huissensche Waarden

De gemeente Lingewaard is bezig met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor de herinrichting van de Huissensche Waarden, de Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder in de gemeente. Deze herinrichting maakt deel uit van de projecten die zijn opgenomen in het Rijksbesluit (PKB) Ruimte voor de Rivier van december 2006 en voorziet onder anderen in de veilige afvoer van hoogwater, natuurontwikkeling en mogelijkheden voor recreatie.

De herinrichting wordt mogelijk gemaakt door middel van een particulier initiatief. De rivierverruiming, de natuurontwikkeling en de recreatieve ontsluiting en ontwikkeling van het gebied worden bekostigd uit zandwinning. Daarbij blijft na uitvoering van het project een waterplas van ca. 90 ha bestaan die verbonden is met de rivier. Ook het beheer van het gebied wordt geregeld. Het beheer wordt na de herinrichting georganiseerd in samenwerking met een lokale natuurvereniging en een aantal agrariërs uit onze gemeente.

Het plangebied is ruim 700 hectare groot en ligt tussen de Rijndijk bij Huissen, Angeren en Doornenburg, en de rivier Nederrijn / het Pannerdensch Kanaal.

Het plan kent een aantal bijlagen, waaronder het Milieu Effect Rapport Huissensche Waarden. De procedure voor de milieu-effectrapportage is in 2009 reeds afgerond.

Waar ter inzage?

Het voorontwerp bestemmingsplan Huissensche waarden met het Milieueffectrapportage Huissensche Waarden en andere bijlagen wordt met ingang van donderdag 6 september 2012 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan met bijlagen kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven → bekendmakingen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Huissensche Waarden);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan met bijlagen ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Wilt u reageren op het voorontwerp-bestemmingsplan?

Tot en met uiterlijk woensdag 17 oktober 2012 kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard en overige belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Als u mondeling uw inspraakreactie wilt geven, kunt u - tot en met uiterlijk woensdag 17 oktober 2012 - telefonisch contact opnemen met mevrouw G. Brandsma van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via 026 32 60 165 of dhr. J. Bruckwilder, bereikbaar via 026 32 60 144.

Inloopavond

Op maandag 17 september a.s. kunt u tijdens een inloopavond informatie krijgen over het plan en uw vragen over het plan stellen aan medewerkers van de gemeente. Deze inloopavond is van 19.30 uur tot 21.00 uur in De Valom aan de Karstraat nr. 2 in Huissen.

Bemmel, 5 september 2012

Naar boven