Logo Almere
Ontwerpbestemmingsplan Weguitbreiding rijksweg A6, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Weguitbreiding rijksweg A6 een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 10 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 22 oktober 2012).

Wat houdt het plan in?

De plangrenzen van dit bestemmingsplan zijn nagenoeg gelijk aan de begrenzing van het tracébesluit Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Dit tracébesluit is op 4 januari 2012 onherroepelijk geworden. De gemeenteraad dient binnen een jaar nadat het tracébesluit onherroepelijk is geworden een bestemmingsplan of een beheersverordening vast te stellen overeenkomstig het tracébesluit.

In het tracébesluit is het tracé van de wegverbreding van de A6 met alle maatregelen nauwkeurig vastgelegd. Het tracébesluit is daarom leidend geweest bij de vormgeving van de bestemmingen in het ontwerp bestemmingsplan. Omdat de keuze voor de wegverbreding van de A6 tot stand is gekomen via een uitgebreide tracéwetprocedure en met alle betrokken partijen is afgestemd, wordt in dit geval afgezien van inspraak en vooroverleg en wordt er direct een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 10 september 2012 tot en met maandag 22 oktober 2012 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. Voor zover het ontwerp bestemmingsplan zijn grondslag vindt in het tracébesluit kunnen zienswijzen echter geen betrekking hebben op dat deel van het ontwerp bestemmingsplan.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Weguitbreiding rijksweg A6. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/team Ruimte en Wonen op

telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van team Ruimte en Wonen).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

  • zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BPalg03-on01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BPalg03-on01 .

Naar boven