Logo Gorinchem
Voorontwerp-bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 5 september t/m dinsdag 16 oktober 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied (4206) van dit bestemmingsplan ligt ten noorden van de binnenstad van Gorinchem en betreft het zuidelijk deel van de Lingewijk.

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Jacob van der Ulftstraat en de Loevesteinlaan;

  • ten oosten: de Arkelsedijk, het districtkantoor van de politie, Eike’s hof en de Linge;

  • ten zuiden: het Kanaal van Steenenhoek;

  • ten westen: het Merwedekanaal en het uitwerkingsplan Lingewijk-Noord.

Het bestemmingsplan is opgesteld omdat de ter plaatse geldende bestemmingsplannen verouderd zijn. Daarnaast wordt de beoogde herontwikkeling van Zandvoort-Noord en enkele bouwblokken in Zandvoort-Midden en Zandvoort-Zuid mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan.

Ter inzage

Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerp --> Voorontwerp-bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ staat een rechtstreekse link naar het digitale voorontwerp-bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het voorontwerp-bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 17 september 2012 wordt een inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst duurt van 17.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in het verenigingsgebouw van de speeltuinvereniging ‘Lingewijk’, Jan van der Heijdenstraat 45 te Gorinchem. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u het voorontwerp-bestemmingsplan bekijken en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Als u wilt, kunt u ter plaatse ook een inspraakreactie indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

U kunt op ieder gewenst moment tussen 17.00 en 20.00 uur binnen komen lopen. U bent van harte welkom.

Inspraakreacties

Vanaf woensdag 5 september t/m dinsdag 16 oktober 2012 kan door iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of informatie over het voorontwerp-bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 16. E-mailen kan naar w.v.hulten@gorinchem.nl

Gorinchem, 4 september 2012

Naar boven