Logo Reimerswaal
Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘MeerWaarde’, Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 28 augustus 2012 het bestemmingsplan “MeerWaarde“ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.06WaBPMeerWaarde-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Beknopte beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Sinds enkele jaren wordt er in nauwe samenwerking met R&B Wonen gewerkt aan een nieuw multifunctioneel centrum/dorpscentrum aan de Mauritsstraat in Waarde, onder de projectnaam “MeerWaarde”. Het uitgangspunt van het project MeerWaarde is de realisering van een dorpscentrum met daarin een gecombineerde grote zaal annex gymzaal met kleed- en doucheruimten, een foyer met bar, een supermarkt en acht seniorenappartementen.

Het geldende bestemmingsplan “Kom Waarde” laat de realisering van het project niet toe. Om deze reden is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan nodig. Doel van het bestemmingsplan “MeerWaarde” is het onderbouwen en het juridisch-planologisch regelen van het project.

Het vastgestelde bestemmingsplan “MeerWaarde” bevat enkele wijzigingen ten opzichte van het eerdere ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn ingegeven door het taakstellende budget voor het project “MeerWaarde”, waarbij het uitgangspunt is geweest dat het multifunctionele aspect van het project in stand blijft:

  • de “grote” zaal en de gymzaal zijn in één (multifunctionele) ruimte ondergebracht;

  • het aantal appartementen is teruggebracht van 12 naar 8, waarvan er (nog steeds) 2 appartementen (op de verdieping) geschikt zijn om om te vormen tot peuterspeelzaal of klaslokaal, als de vraag naar deze ruimtes zich voordoet;

  • vanwege het terugbrengen van het aantal appartementen is de beoogde derde bouwlaag komen te vervallen en worden de 8 appartementen geprojecteerd op de eerste verdieping van het complex.

  • vanwege het vervallen van de tweede verdieping is de derde bouwlaag verwijderd en is de toegestane bouwhoogte binnen het bestemmingsplan verlaagd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 6 september 2012 tot en met woensdag 17 oktober 2012 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur, op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak.

Zo’n afspraak kunt u maken via ons algemene telefoonnummer 0113 - 395000. U kunt het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www. Reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op “Bestemmingsplannen Waarde” te klikken en dan onder “Bestemmingsplan MeerWaarde“. Hier vindt u ook de link naar www.ruimtelijkeplannen.nl, alwaar u het digitale plan kunt raadplegen.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorts kunnen belanghebbenden gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 0113 - 395000.

Kruiningen, 5 september 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal ir. J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven