Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoogstede - Zuid’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 augustus 2012 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ‘Hoogstede - Zuid’

Inzien

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 6 september 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 6 september 2012 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.760-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.760-0301

Plangebied

Het plangebied ligt ten zuiden van de wijk Hoogstede, in het oostelijk gedeelte van de Rosandepolder. Het gebied grenst aan de noordkant aan de Klingelbeekseweg en aan de zuidzijde aan de Rijn. Het plangebied bestaat uit de werkplaats van Rijkswaterstaat gelegen aan de Rosandepolder, het kortsluitlaboratorium van de Kema en de woonwagenlocatie aan de zuidkant van de Klingelbeekseweg.

Aanleiding en Doel

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor 2013 in haar hele gemeente geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is een bestemmingsplan opgesteld voor het gebied Hoogstede - Zuid. Uitgangspunt bij het vaststellen van dit bestemmingsplan is dat de bestaande (juridische) situatie wordt vastgelegd. De huidige functies en bebouwing(smogelijkheden) uit het geldende plan worden in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast zijn verleende vrijstellingen van het huidige bestemmingsplan opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan en zijn de voormalige dienstwoningen van Rijkswaterstaat aan de Slijpbeekweg bestemd als “Wonen”. Verder zijn in het nieuwe bestemmingsplan dubbelbestemmingen opgenomen ter bescherming van de archeologische waarden in het gebied en de verwachting daarop en een dubbelbestemming “Waterstaat” voor het waarborgen van een veilige afvoer en berging van rivierwater.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan dan ook ongewijzigd vastgesteld.

Procedure

De belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Arnhem, 5 september 2012

Naar boven