Logo Utrecht (Utr)
Concept-ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens en de MER Golfbaan de Haar, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat gelegenheid tot inspraak wordt geboden over het concept-ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens. Het bestemmingsplan biedt onder meer de mogelijkheid voor Golfbaan De Haar om haar 9 holes golfbaan te verruimen naar een 18 holes golfbaan. Voor het vergroten van een golfbaan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dit MER dient als onderbouwing voor de planologische verruiming in het bestemmingsplan Haarzuilens en wordt tegelijkertijd met het concept-ontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak.

Bestemmingsplangebied en doelstelling

De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de gemeentegrenzen van de gemeenten Stichtse Vecht en Woerden, de A2, de Haarrijnseplas, de kern Vleuten, de groenstrook naast Vleuterweide en de Spoorlijn Woerden-Amsterdam.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan Haarzuilens is aan de ene kant het beschermen van het (voorgedragen) beschermde stads- en dorpsgezicht en aan de andere kant de nieuwe ontwikkelingen in het kader van het landinrichtingsplan Haarzuilens juridisch-planologisch mogelijk te maken.

MER Golfbaan De Haar

In het MER zijn de resultaten opgenomen van het onderzoek naar de milieueffecten van de uitbreiding van de golfbaan. De m.e.r.-procedure is gestart met het opstellen van een startnotitie. Op basis van de startnotitie heeft de gemeenteraad richtlijnen vastgesteld waarin is aangegeven welke onderwerpen in het MER onderzocht moeten worden. Op basis van deze richtlijnen is het MER opgesteld. In het MER worden de milieueffecten van de uitbreiding van de huidige golfbaan op de omgeving beschreven.

Gedurende de periode van terinzagelegging wordt een ieder in de gelegenheid gesteld in te spreken op de inhoud van het MER.

Inzien

U kunt dit concept-ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit de toelichting, de regels en de verbeelding (plankaart), en de MER Golfbaan de Haar met ingang van 6 september 2012 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 17 oktober 2012, inzien bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

    In verband met zomerperiode tot en met 23 september open van 13.00 - 17.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkservicecentrum Vleuten/De Meern

    Dorpsplein1, Vleuten

    Open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 20.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Inspraak

Gedurende bovenvermelde termijn van terinzagelegging is het voor een ieder mogelijk schriftelijk en/of mondeling een inspraakreactie in te dienen bij:

Gemeente Utrecht

StadsOntwikkeling

Afdeling Stedenbouw en Monumenten

Mevrouw L. Savelsberg

Antwoordnummer 3376

3500 VP Utrecht

Onder vermelding van 'Inspraak Haarzuilens en /of MER Golfbaan.'

Een postzegel is niet nodig.

Graag vermelden of uw inspraakreactie betrekking heeft op het concept-ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens of op de MER Golfbaan De Haar.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken tot 3 werkdagen voor het einde van de inspraaktermijn via telefoonnummer 030 286 02 78.

Naar boven