Logo Deurne
Vooraankondiging en inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Kom Liessel, 2e herziening’ te Deurne

Op basis van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Deurne hierbij het voorontwerp van het bestemmingsplan “Kom Liessel, 2e herziening” bekend. Het voorontwerp heeft betrekking op de bebouwde kom van Liessel, het bedrijventerrein, de sportvoorzieningen en onbebouwd agrarisch dorpsgebied.

Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel bestemmingsplan op basis van de Wet ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan heeft een hoofdzakelijk conserverend karakter en biedt daarnaast de ruimte voor de verwachte ontwikkelingen in de komende 10 - 15 jaar.

Ter inzage

Het voorontwerp van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 september 2012 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage. Tevens zijn het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken te raadplegen op  www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Omtrent dit voornemen wordt geen gelegenheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Wel kunnen ingezetenen en belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne). Voor een mondelinge inspraakreactie of nadere informatie kunt u via ons algemene telefoonnummer (0493 - 387 711) tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Economie.

Informatieavond

Tevens wordt er op 3 oktober 2012 van 20.00 tot 22.00 uur een inspraakavond gehouden in gemeenschapshuis De Kastanje, Hoofdstraat 62 te Liessel. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de inhoud van het bestemmingsplan en tevens wordt ingezeten en belanghebbenden de gelegenheid geboden om het plan in te zien en erop te reageren.

Vooroverleg

Er is geen aanleiding om bij de voorbereiding van dit nieuwe bestemmingsplan een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen. Wel wordt, gelet op artikel 3.1.1 Bro, overleg gepleegd met onder andere de provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

Naar boven