Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Noordgeest’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Noordgeest” gereed is.

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • 1. de Randweg Noord aan de noordzijde;

  • 2. de groengebieden Kleine Melanen en Meilustbos aan de oostzijde, met uitzondering van de woonstraten tussen de Kleine Melanen en de Portugalstraat;

  • 3. de Halsterseweg aan de westzijde;

  • 4. de Pomonalaan, Burgemeester Wittelaan en de Oostenrijkstraat aan de zuidzijde.

Het doel van het bestemmingsplan is één actueel plan voor de wijk Noordgeest te hebben ter vervanging van de vier momenteel nog geldende bestemmingsplannen.

Aanwijzing tot welstandsvrij gebied

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom heeft in de openbare vergadering van 26 maart 2009 bekend gemaakt dat de gemeenteraad het voornemen heeft uitgesproken om het welstandsbeleid niet van toepassing te verklaren op de wijk Noordgeest. Dit besluit zal in werking treden op het moment dat het bestemmingsplan “Noordgeest” wordt vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 3 september 2012 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het stadskantoor, J. Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0176-0201). Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491.

Naar boven