Logo Weststellingwerf
Kennisgeving voornemen opstellen bestemmingsplan buitengebied, milieueffectrapport en passende beoordeling en terinzagelegging Notitie reikwijdte en detailniveau, Weststellingwerf

Overeenkomstig artikel 7.9 lid 1 Wet milieubeheer geeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het buitengebied van de gemeente Weststellingwerf. Ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan moet een milieueffectrapport (planMER) worden opgesteld. Dit is nodig omdat het bestemmingsplan het kader biedt voor m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteiten. De gemeente sluit niet uit dat tevens een passende beoordeling als bedoeld in artikel 19j lid 2 van de Natuurbeschermingswet 1998 moet worden opgesteld.

Voor het voornemen tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan buitengebied Weststellingwerf wordt geen gelegenheid geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen. Ook zal geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Terinzagelegging

De eerste stap in de plan-m.e.r.-procedure is deze openbare kennisgeving en de terinzagelegging van de ‘notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-m.e.r. Buitengebied Weststellingwerf’. De notitie ligt vanaf donderdag 6 september 2012 zes weken ter inzage in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega en is ook via de website www.weststellingwerf.nl/buitengebied te raadplegen.

De notitie kan gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen omtrent de notitie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimte (tel: 0561-691287).

Naar boven