Besluit verlening watervergunning aan het Consortium Grensmaas BV op grond van artikel 6.5 onder c van de Waterwet, Rijkswaterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu geeft kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Bij besluit van 20 augustus 2012, Wtw 6530, is aan het Consortium Grensmaas BV op grond van artikel 6.5 onder c van de Waterwet een watervergunning verleend voor het gewijzigd uitvoeren van het project Borgharen - Itteren van het plan Grensmaas. Op 30 augustus 2012 is de watervergunning aan het Consortium Grensmaas BV bekendgemaakt.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en bijbehorende documenten liggen gedurende zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • het kantoor van Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Céramique 125 te Maastricht, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, alsmede buiten kantoor-uren na telefonische afspraak: 06 - 20 88 78 56;

  • in het gemeentehuis van Maastricht, Mosae Forum 10 te Maastricht, gedurende de geldende openingstijden;

  • in het gemeentehuis van Meerssen, Beekstraat 51 te Meerssen, gedurende de geldende openings-tijden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende

zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het bezwaar bevatten. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en moet worden gezonden naar de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Limburg, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

De watervergunning treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen het besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningen-rechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift zijn woonplaats in Nederland heeft. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

U kunt een verzoek ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening en Handhaving, de heer R.J. Muyrers

Naar boven