Logo Drechterland
Ontwerpbesluit ‘Huisvesting EU-arbeidsmigranten De Evendeel 4, Hoogkarspel’ ter inzage, Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat zij medewerking willen verlenen aan het realiseren van een voorziening voor de huisvesting van EU-arbeidsmigranten op het perceel ten zuiden van De Evendeel 4 in Hoogkarspel. Het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf donderdag 30 augustus 2012 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel.

Inhoud plan

Gevraagd is een gebouw te mogen realiseren waarin aan maximaal 15 EU-arbeidsmigranten logies wordt geboden. Het gevraagde gebouw is in strijd met het bestemmingsplan ‘Hoogkarspel’. De gevraagde voorziening is in overeenstemming met de gemeentelijke beleidsregels voor huisvesting van buitenlandse werknemers in Drechterland. De gemeente is van mening dat de gevraagde omgevingsvergunning in overeenstemming is met een goede ruimtelijke ordening.

Verklaring van geen bedenkingen (vvgb)

Op 27 juni 2012 heeft de gemeenteraad categorieën van gevallen vastgesteld waarbij geen vvgb is vereist. Er is in dit geval geen vvgb vereist.

Vooroverleg

Ex artikel 3.1.1. Bro is op 27 april 2012 aan de betrokken bestuursorganen (Provincie, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) met toezending van de relevante stukken een verzoek gedaan tot vooroverleg. Hierbij is een redelijke termijn van zes weken gesteld. De betrokken bestuursorganen hebben niet gereageerd binnen deze termijn.

Regelgeving

Op basis van artikel 3:11 Algemene wet bestuursrecht en artikel 6.14 Besluit omgevingsrecht wordt dit plan ter inzage gelegd.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan een ieder:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-352 352.

Naar boven