Logo Zwartewaterland
Kennisgeving gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Olde Maten, Zwartewaterland

Omschrijving

Het college van Zwartewaterland heeft op 21 augustus 2012 het wijzigingsplan Olde Maten met bijbehorende MER gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan, met bijbehorende stukken, ligt met ingang van woensdag 29 augustus tot en met dinsdag 9 oktober 2012 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken zijn tevens in te zien op onze website www.zwartewaterland.nl.

Het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan maakt onderdeel uit van het totaalplan om het gebied Olde Maten en Veerslootlanden (totaal 993 ha) te herinrichten ten behoeve van (natte) natuur en vormt de verbindende schakel tussen de Wieden en Olde Maten. Het overgrote deel van het projectgebied ligt daarbij in de gemeente Staphorst, die voor de genoemde herinrichting een bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Voor de herinrichting van het gebied Olde Maten en Veerslootlanden geldt een milieueffectrapportageplicht. Het gaat namelijk om een activiteit die betrekking heeft op een functiewijziging naar natuur met een oppervlakte van 250 ha of meer. In het MER zijn de effecten van de gewenste inrichting van het gebied op natuur, milieu en omgeving in beeld gebracht. De conclusies van het MER zijn in de toelichting van het wijzigingsplan opgenomen, waardoor het MER als onderbouwing van de bestemmingswijziging gaat gelden. De MER zelf is tevens als bijlage bij het wijzigingsplan gevoegd.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn schriftelijk beroep instellen, tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland

Naar boven