Logo Bodegraven-Reeuwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Sierteeltgebied Randenburg’, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Sierteeltgebied Randenburg’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt aan de noordzijde begrensd door de weg Zuidwijk (Boskoop), aan de oostzijde door het natuurgebied De Lansing en de Middelburgseweg, aan de zuidzijde door een recreatiepark (Waddinxveen) en aan de westzijde door de Henegouwerweg (N207).

De raad heeft besloten het eerdere besluit tot vaststelling d.d. 4 oktober 2010 in stand te laten met uitzondering van het planonderdeel ten aanzien van de opslag aan de Randenburgseweg ongenummerd (perceel ten noorden van Randenburgseweg 36) en de regels voor dit onderdeel zodanig te wijzigen dat:

  • opslag ten behoeve van een houthandel is toegestaan;

  • het verboden is deze gronden te gebruiken voor de opslag van de houtsoort Angelim Vermelho alsmede bewerkt en/of geïmpregneerd hout.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 30 augustus 2012, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 11 oktober 2012) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek “wonen, leven en werken”/ Plannen en projecten/ Buitengebied Reeuwijk;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 31 augustus 2012. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven