Logo Noord-Brabant
Ontwerp inpassingsplan 150 kV-verbinding Dinteloord-Roosendaal, Noord-Brabant

PROVINCIE NOORD-BRABANT

KENNISGEVING

Ontwerp inpassingsplan 150 kV-verbinding Dinteloord-Roosendaal

Op 21 augustus 2012 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het ontwerp inpassingsplan ‘150 kV-verbinding Dinteloord-Roosendaal’ vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. De stukken liggen van maandag 27 augustus tot en met maandag 8 oktober 2012 voor iedereen ter inzage. Binnen deze termijn kan iedereen zienswijzen over dit ontwerp indienen.

Inhoud van het ontwerp inpassingsplan

Het inpassingsplan biedt de mogelijkheid om een ondergrondse 150 kV hoogspanningsverbinding aan te leggen. De ondergrondse verbinding loopt van het Agro&Food Cluster in Dinteloord naar Roosendaal. Voor het ontwerp inpassingsplan is een vormvrije mer-beoordeling uitgevoerd. Geconstateerd is er dat er geen negatieve effecten optreden. Een formele mer-procedure is daarmee niet verplicht is.

Waar kunt u het ontwerp inpassingsplan inzien?

Gedurende de inspraaktermijn van maandag 27 augustus tot en met maandag 8 oktober 2012 ligt het ontwerp inpassingsplan tijdens reguliere openingstijden voor iedereen ter inzage op de volgende locaties:

  • het Dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch;

  • de gemeentekantoren van de gemeenten Steenbergen en Roosendaal.

Verder is het ontwerp en alle bijbehorende stukken beschikbaar via de volgende webadressen: www.brabant.nl/afc en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Informatiebijeenkomst

U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst over het ontwerp inpassingsplan. Deze vindt plaats op woensdag 5 september 2012 van18.30 - 20.00 uur, in cafe zaal De Wellse Vaert, Kapelaan Kockstraat 55 te Steenbergen.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Na ontvangst van uw zienswijze krijgt u een ontvangstbevestiging. Alle zienswijzen die op tijd zijn ingediend worden beoordeeld en beantwoord in een ‘nota van zienswijzen’. Zodra deze nota is vastgesteld ontvangt u daarover bericht. Naar verwachting stellen Provinciale Staten eind januari 2013 het definitieve inpassingsplan voor de ondergrondse 150 kV-verbinding vast.

Voor verdere informatie over het ontwerp inpassingsplan kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant (de heer F. Veurink, telefoon 073 - 681 2377)

’s-Hertogenbosch, augustus 2012

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Naar boven