Logo Groningen
Mededeling m.e.r.-plichtige activiteit uitbreiding windpark Delfzijl-Zuid, provincie Groningen

Pondera Consult heeft op 14 augustus 2012 namens Twirre BV en Millenergy BV bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen om 9 windturbines te realiseren in aanvulling op het bestaande windpark Delfzijl-Zuid. De gemeente Delfzijl wil de maximale invulling met windturbines van het aangewezen uitbreidingsgebied van het windpark onderzoeken en vastleggen in het betreffende bestemmingsplan.

Op grond van het Besluit m.e.r. is de wijziging van het bestemmingsplan (plan-)m.e.r.-plichtig en geldt voor de aan te vragen omgevingsvergunningen de m.e.r.-beoordelingsplicht (op grond van cat. D 22.2 van het Besluit m.e.r.). Na overleg tussen de initiatiefnemers is besloten één gecombineerd milieueffectrapport (MER) op te stellen, zowel ten behoeve van de wijziging van het bestemmingsplan als ten behoeve van de aanvragen op grond van de Wabo. In het MER zullen de effecten van de uitbreiding van het windpark worden onderzocht. De gemeente Delfzijl is het bevoegd gezag voor de wijziging voor het bestemmingsplan en de provincie Groningen is het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunningen. De provincie treedt op als coördinerend bevoegd gezag.

Procedure

Met de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. In de mededeling is een omschrijving van het voornemen gegeven met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu gegeven. Voordat het MER kan worden opgesteld dienen Gedeputeerde Staten van

Groningen en Burgemeester en Wethouders van de gemeente Delfzijl advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De mededeling ligt van 30 augustus tot en met 11.oktober 2012 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage:

  • a. in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl, J. van den Kornputplein 10 waar u zich kunt melden bij de balie van Klant Contact Centrum;

  • b. in het  Provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 in Groningen.

De mededeling is ook te vinden op de website van de gemeente Delfzijl (www.delfzijl.nl) onder het kopje ruimtelijke plannen) en van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).

Inspraak

Een ieder kan schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER indienen tot en met 11 oktober 2012 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Milieutoezicht, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen eveneens tot en met .11 oktober a.s. hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r in deze fase van de m.e.r.-procedure advies te vragen.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de provincie Groningen:

  • mevr. W.H. Degenhart Drenth, (m.e.r. coördinator), tel. 050-3164712;

  • mevr. J. van der Veen (milieuvergunningen), tel: 050-3164861 of tot de gemeente Delfzijl:

  • mevr. I. Wijngaarde, tel: 0596-639960

  • dhr. J. Bos, tel: 0596-639156

Naar boven