Logo Katwijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Haven, fase 3b (west)’ en conceptbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan “Haven, fase 3b (west)” van de gemeente Katwijk en de conceptbeschikking hogere grenswaarden liggen met ingang van 24 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Haven, fase 3b (west)” behelst het westelijk deel van het oorspronkelijke bestemmingsplangebied voor “Haringkade, herziening fase 3b”. In het oosten vormen de woningen uit het plangebied van de havenfase 3b (oost) de begrenzing. Ten noorden ligt de Haringkade en aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Industrieweg. In het westen eindigt het plangebied aan de Rogstraat.

Dit bestemmingsplan bestemt de nieuwe situatie en maakt de realisatie van een appartementengebouw met parkeergarage (en op begane grond ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid en/of horeca) mogelijk.

Op gevels van de nieuw te bouwen woonappartementen wordt niet voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai van 48 dB(A). Voor deze nieuwe woonappartementen worden hogere grenswaarden voor geluid vastgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is verbeeld en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens liggen het ontwerpbestemmingsplan met haar bijlagen, en de conceptbeschikking hogere grenswaarden, ter inzage op het gemeentehuis en het servicepunt.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, en belanghebbenden op de conceptbeschikking hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders van Katwijk. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via 071-4065163 voor het bestemmingsplan en via 071-4065298 voor de conceptbeschikking.

AANVULLING VOOR OP DE WEBSITE

Meer informatie over de manier waarop u een zienswijze indient, vindt u onder het kopje “producten en diensten/bezwaar en beroep” op deze website.

Naar boven