Vaststelling hogere waarde van 59 dB o.g.v. Wet geluidhinder voor Scheldekade 19–20

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat zij voornemens zijn om op grond van de Wet geluidhinder voor een nieuw gebouw met drie appartementen aan de Scheldekade 19–20 in Terneuzen een hogere waarde vast te stellen van 59 dB vanwege het wegverkeerslawaai van de Scheldeboulevard in Terneuzen.

Het voornemen houdt verband met de omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik van het bestemmingsplan ‘Scheldekade’. Uit het bij de vergunningaanvraag behorende akoestisch onderzoek blijkt dat de te verwachten geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Maatregelen ter beperking van het wegverkeerslawaai, zoals plaatsen van schermen of toepassen van stil asfalt stuiten op stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke en/of financiële bezwaren.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen van 2 februari tot en met 14 maart 2012 worden ingezien aan de publieksbalies van de gemeente Terneuzen.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden mondeling of bij voorkeur schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de heer M.J.M. de Bakker, telefoon 14 0115. Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Verder kan degene die een zienswijze indient verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij men aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest.

Terneuzen, 1 februari 2012

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester, J.A.H. Lonink.

Naar boven