Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 17 augustus 2012, nr.279798, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen t.b.v. uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken van 3 juni 2004

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 373, 391, 541, tweede lid, 556, eerste lid en 587, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen t.b.v. uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken van 3 juni 2004 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel d wordt ‘– Economische Controle Dienst’ geschrapt.

2. In onderdeel e wordt ‘Voedsel en Waren Autoriteit’ vervangen door: Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

3. In onderdeel f wordt ‘Arbeidsinspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid’ vervangen door: Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW).

4. Onder verlettering van onderdelen g tot en met l tot onderdelen h tot en met m, wordt een onderdeel g ingevoegd, luidende:

  • g. ambtenaren, werkzaam bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), welke opsporingsbevoegdheid bezitten;

B

Artikel 2 vervalt.

ARTIKEL II

Deze Regeling treedt in werking met ingang van 1 september 2012.

Deze Regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 17 augustus 2012.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

TOELICHTING

De Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen t.b.v. uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken van 3 juni 2004 wordt gewijzigd in verband met de samenvoeging van diverse Bijzondere Opsporingsdiensten (BOD) en Inspectiediensten, zoals in de Regeling opgesomd. De samenvoeging van de BOD’en houdt verband met de gerealiseerde samenvoeging van verschillende Ministeries. Voorts is in onderdeel g van de Regeling aan de opsporingsambtenaren van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), bevoegdheid tot het betekenen van gerechtelijke stukken toegekend. Tot slot zijn in de onderdelen d, e en f wijzigingen van de in de Regeling genoemde benamingen van de betreffende BOD’s doorgevoerd.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven