Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rioolgemaal P01’; gemeente Ridderkerk

De gemeente is van plan het gemaal aan de Poesiatstraat te vervangen. De aanleiding voor de vervanging is dat het bestaande gemaal technisch is afgeschreven en kostbaar in onderhoud is. Het nieuwe gemaal past niet binnen de kaders van het bestemmingsplan. Om de realisatie van een nieuw gemaal mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan gemaakt.

In het kader van het overleg als bedoeld ingevolgde artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is het voorontwerpbestemmingsplan “Rioolgemaal P01” voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Van 1 mei tot en met 29 mei 2012 hebben de overlegpartners de mogelijkheid gehad om te reageren. Twee overlegpartners hebben een reactie gegeven. Een samenvatting van deze reacties en een antwoord daarop staan in hoofdstuk 5 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Wij hebben besloten dat het bestemmingsplan nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Het bestemmingsplan heet nu ‘ontwerpbestemmingsplan rioolgemaal P01’. Het is de start van de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 24 augustus tot en met 4 oktober 2012:

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 5 oktober 2012 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer A.J. Fenger van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451641. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Ridderkerk, 23 augustus 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk, de secretaris, Dhr. H.J.W. Klaucke.

De burgemeester, mw. A. Attema.

Naar boven