Logo Midden-Delfland
Rectificatie Vaststelling Bestemmingsplan Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland, Staatscourant 2012 nr. 16970 dd. 16 augustus 2012

Dit betreft een rectificatie van de publicatie op 16 augustus 2012. In deze publicatie is gemeld dat zienswijzen verzonden moeten worden naar de gemeenteraad van Midden-Delfland. Tegen de vaststelling van dit bestemmingsplan kunnen echter geen zienswijzen meer worden ingebracht, maar is alleen beroep mogelijk bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen dit punt wordt via deze rectificatie gecorrigeerd. De volledige publicatie wordt daarmee:

OPENBARE BEKENDMAKING

VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN “DEN HOORN”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad op 3 juli 2012 het bestemmingsplan “Den Hoorn” (gewijzigd) heeft vastgesteld. Deze wijzigingen zijn, naast een aantal tekstuele wijzigingen, dat er een aantal groenstroken in de Oranjebuurt en een bakkerij aan de Hoornseweg 6 in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan “Den Hoorn” ligt met bijbehorende stukken met ingang van

vrijdag 17 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is tijdens kantooruren in te zien bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Keenenburgweg 55 in Schipluiden. Het plan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart).

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging ook als PDF-bestand te raadplegen op www.middendelfland.nl >>Bestuur & Beleid>> Actueel >>Stukken ter inzage. Daarnaast zijn genoemde documenten tijdens de inzagetermijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan links bovenin in te typen of door in te zoomen op de kaart.

Plangebied

Dit bestemmingsplan is opgesteld in het kader van de actualisatie en samenvoeging van een groot aantal bestemmingsplannen in de kern Den Hoorn. Het nieuwe bestemmingsplan legt alleen de bestaande situatie vast en bevat dus geen nieuwe ontwikkelingen, zoals die van het centrumgebied.

De plangrens wordt, globaal omschreven, gevormd door de kern Den Hoorn met uitzondering van het centrumgebied Den Hoorn, Hooipolder/ Balkengat e.o., Hoornsekade e.o. en Look-west noord. Deze gebieden zijn niet in dit bestemmingsplan geregeld omdat hierin nog ontwikkelingen spelen die onvoldoende zeker zijn om in het bestemmingsplan op te nemen.

Beroep

Een belanghebbende kan met ingang van vrijdag 17 augustus 2012 gedurende zes weken tegen het raadsbesluit van 3 juli 2012 schriftelijk beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorwaarde is hierbij wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan.

Een beroepschrift heeft echter geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Midden-Delfland, 20 augustus 2012

namens Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland, hoofd afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving A. Hoeksema

Naar boven