Logo Zeist
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’, Zeist

De gemeenteraad van Zeist heeft op 28 juni 2012 het bestemmingsplan “Vliegbasis Soesterberg” gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gedeelte van de voormalige Vliegbasis Soesterberg dat binnen de gemeente Zeist ligt. Globaal gaat het om het gebied tussen de N237, N414, N238 en de spoorlijn Utrecht - Amersfoort. Het plan maakt herontwikkeling van het gebied mogelijk. De herontwikkeling voorziet in het behouden en waar mogelijk versterken van de specifieke aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarden, de realisatie van woningen, een museum en ruimte voor andere culturele, recreatieve en maatschappelijke voorzieningen. Niet al deze functies worden in het Zeister gedeelte gerealiseerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 23 augustus tot en met 3 oktober 2012 (6 weken) ter inzage in de publiekshal van de gemeente Zeist. De informatie staat ook op de websites www.zeist.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op het bestemmingsplan 'Vliegbasis Soesterberg' is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.nl .

Gedurende genoemde termijn kunnen zij, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en de belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan iedere belanghebbende tijdens deze termijn op dezelfde wijze beroep instellen tegen de bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het vaststellingsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (via het genoemde adres) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven