Logo Amsterdam - Zuid
Ontwerpbestemmingsplan Rivierenbuurt, Amsterdam - Zuid

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt bekend, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat het ontwerpbestemmingsplan Rivierenbuurt is opgesteld.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door:

  • Noordzijde: het midden van het Amstelkanaal.

  • Oostgrens: het midden van de Amstel.

  • Zuidzijde: langs de Ringweg A10, de Kleine Wetering en de Zuidelijke Wandelweg.

  • Westzijde: Graafschapstraat, Europaplein, Wielingenstraat en het midden van de Boerenwetering.

Achtergrond

Een groot deel van het bestemmingsplangebied is onderdeel van Plan Zuid van Berlage, en is daardoor stedenbouwkundig en cultuurhistorisch zeer waardevol. De belangrijkste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het beschermen van de stedenbouwkundige structuur en de cultuurhistorische waarden in het plangebied. Het bestemmingsplan legt daarom voornamelijk de bestaande situatie vast. De regels die in het bestemmingsplan zijn opgenomen, zijn gebaseerd op (recente) economische en maatschappelijke ontwikkelingen en geldend beleid, en bieden daar waar mogelijk flexibiliteit.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Rivierenbuurt en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 september tot en met 14 oktober 2012 ter inzage bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien zijn beide informatiebalies op donderdagavond tot 20.00 uur geopend.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien op onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl, onder ‘Wonen en leefomgeving’, ‘Wonen’, ‘Bestemmingsplannen’, ’70 Rivierenbuurt’.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, waar het is te vinden onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0363.K1201BPSTD-OW01, en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Indienen van zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt een zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam, t.a.v. de deelraad. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van het team Stedelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuid, telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 23 augustus 2012

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid H.J.M. Wink stadsdeelsecretaris

P.P.J. Slettenhaar stadsdeelvoorzitter

Naar boven