Logo Geldrop-Mierlo
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bospark ’t Wolfsven-Zuid’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wro bekend dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 25 juni 2012 het bestemmingsplan “Bospark ’t Wolfsven-Zuid” gewijzigd vastgesteld heeft. Ook is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van vakantiewoningen en een speelbos mogelijk op het zuidelijke deel van het Bospark ’t Wolfsven (Patrijslaan 4, te Mierlo).

Het geldende bestemmingsplan Recreatiepark ‘t Wolfsven voorziet niet in deze plannen.

Het projectgebied wordt in het zuiden begrensd door de Spechtlaan en in het noorden door het overige deel van Bospark ’t Wolfsven.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan:

In de planregels is op verzoek van het waterschap een begripsomschrijving opgenomen voor “water en waterhuishoudkundige voorzieningen”. De regels zijn volledig aangepast aan de Wabo-terminologie. In de regels is verder de nieuwe bestemming Natuur opgenomen om tegemoet te komen aan de zienswijze van de provincie.

In de plantoelichting is paragraaf 3.3 (provinciaal beleid) geactualiseerd, paragraaf 3.4 (regionaal beleid) deels aangepast n.a.v. de zienswijze van het waterschap, paragraaf 4.1.4 (groenstructuurplan) aangepast n.a.v. zienswijze provincie (beschrijving mitigerende maatregelen natuurparels) en paragraaf 4.1.7 (natuurcompensatie) aangepast n.a.v. zienswijze provincie (alinea’s 4-6 zijn nieuw). In hoofdstuk 5 is verwerkt dat een nieuwe bestemming Natuur aan de regels is toegevoegd en is onder de bestemming Bos expliciet toegelicht dat een omgevingsvergunning voor het aanleggen nodig is voor het vellen van bos om kaalslag te voorkomen. Verder is paragraaf 7.2.1 (zienswijzen) aangepast en paragraaf 7.2.3 (resultaten vooroverleg) gecompleteerd.

Op de planverbeelding is de door de provincie opgelegde 40m grens ingetekend. De zuidwestelijke punt daaronder heeft de bestemming Natuur gekregen.

Met ingang van donderdag 23 augustus 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het informatiecentrum van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten van de afdeling Ruimte. Hij is te bereiken via telefoonnummer 14 040.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl (wonen en mijn buurt/ ruimtelijke plannen/ ruimtelijke plannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 22 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven