Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kemperberg- Sylvahoeve’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-bestemmingsplan “Kemperberg- Sylvahoeve”

Inzien.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 23 augustus 2012 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 23 augustus 2012 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.804-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.804-0201

Plangebied.

Het plangebied betreft de Villa Sylva (Sylvahoeve) aan de Menthenbergseweg 2, alsmede de aangebouwde dienstwoning (adres; Sylvalaan 11). Het betreft een voormalig landgoed, waarbij een deel van de cultuurhistorisch waardevolle verdiepte tuin tot het perceel behoort. Zowel de tuin als het pand zijn gemeentelijk monument.

Doel.

Op 4 april j.l. heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake het beroep bestemmingsplan Kemperberg. In dat bestemmingsplan was de Sylvahoeve aan de Menthenbergseweg (inclusief aangebouwde dienstwoning) opgenomen in dezelfde bestemming als de zogenaamde RIN-locatie. De bestemming was dan ook een maatschappelijke. De bestemming ter plaatse is vanwege de uitspraak vernietigd en behoeft een nieuwe, passende bestemming.

Vanwege het huidige gebruik is ervoor gekozen een woonbestemming aan het pand toe te kennen en een tuinbestemming aan de waardevolle gronden daaromheen.

Zienswijze.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie.

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Loo, tel. nr.: 026-3774717 van de afdeling Ruimte.

Arnhem, 22 augustus 2012

Naar boven