Logo Dalfsen
Verleende omgevingsvergunning onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ uitkijktoren Vechtdal; Dalfsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maken bekend dat in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de artikelen 2.1, 2.2., 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor het realiseren van een uitkijktoren in het bosperceel op de hoek ‘De Stokte - Frankenweg’ te Dalfsen (kadastraal bekend Gemeente Dalfsen, sectie Q, nummer 608). Het besluit is naar de aanvrager verzonden op 13 augustus 2012.

Tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven het besluit aan te passen. De omgevingsvergunning is daarom ongewijzigd verleend. U kunt de verleende omgevingsvergunning inzien bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en via de website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.OmDlfsUitktn-vs01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan is onderdeel van het project Ruimte voor de Vecht. Dit project staat in bijlage 2 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent dat de bijzondere procedurele bepalingen uit afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing zijn als er beroep wordt ingesteld bij de Rechtbank Zwolle-Lelystad.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Instellen beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen tegen dit besluit op grond van artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending (13 augustus) van dit besluit een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Zwolle-Lelystad, Sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

De beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Indien onverwijlde spoed en de betrokken belangen dat eisen kan degene die beroep instelt, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank schriftelijk verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden meegestuurd. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 21 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen

Naar boven