Logo Epe
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen’ en Beeldkwaliteitsplan; gemeente Epe

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 5 juli 2012 het bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen” gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen. Het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) ligt aan de oostzijde van de snelweg A50 (Apeldoorn-Zwolle) ter hoogte van Vaassen. Het noordelijke deel van het LOG ligt in de gemeente Epe. Het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn.

Het gebied tussen Beemte en Vaassen is door de provincie Gelderland in het Reconstructieplan Veluwe aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied (LOG). In het LOG kunnen intensieve veehouderijen zich verder ontwikkelen. Bestaande bedrijven kunnen uitbreiden en nieuwe bedrijven kunnen zich vestigen.

Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is tegelijk met het bestemmingsplan een planMER (Milieueffectrapportage) opgesteld. Daarin staan de milieueffecten van het LOG op het plangebied zelf en de omgeving ervan. Het planMER heeft als ontwerp al in 2010 ter inzage gelegen en maakt nu onderdeel uit van de Toelichting van het bestemmingsplan.

De vergroting van de agrarische bedrijven in dit gebied kan grote landschappelijke gevolgen hebben. Daarom is in samenhang met het bestemmingsplan een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Een concept van het beeldkwaliteitsplan heeft ook al in 2010 ter inzage gelegen. Het beeldkwaliteitsplan maakt nu onderdeel uit van de Planregels van het bestemmingsplan. Tevens is besloten het beeldkwaliteitsplan onderdeel uit te laten maken van de Welstandsnota zoals die is vastgesteld op 31 augustus 2006.

In de zienswijzennota is een overzicht opgenomen van de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm door bijvoorbeeld uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart.

U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-VBP1

of deze link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-VBP1

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en overige stukken liggen met ingang van 22 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00 tot 17.00 uur, na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het besluit en het plan zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • Een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Epe maken bekend dat zij op 27 maart 2012, op grond van artikel 45 van de Wet geluidhinder, een hogere grenswaarde hebben verleend voor een nieuw te bouwen (bedrijfs)woning gelegen in het bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen”.

Deze nieuw te bouwen (bedrijfs)woning, gelegen aan de Weteringdijk in Vaassen (ongenummerd), ligt binnen de geluidscontour van de A50. Deze woning krijgt te maken met een te hoge geluidsbelasting.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders met bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 08.00 - 12.00 uur (op woensdag van 8.00 - 17.00 uur, na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het besluit is ook te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl , onder ‘Bouwen en Wonen’.

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die hun zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend of aan wie niet kan worden verweten dat zij dat hebben

nagelaten. De beroepstermijn is zes weken en start op 22 augustus 2012. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,

2500 EA ‘s-Gravenhage. Wie beroep heeft ingesteld kan, in spoedeisende gevallen, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Epe, 21 augustus 2012

Naar boven