Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 13 augustus 2012, nr. IENM/BSK-2012/28895, houdende vaststelling voor de jaren 2012 en 2013 van het subsidieplafond, bedoeld in artikel 3 van het Besluit subsidiëring stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening (Regeling subsidieplafond StAB 2012–2013)

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3 van het Besluit subsidiëring stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening;

Besluit:

Artikel 1

Het subsidieplafond, bedoeld in artikel 3 van het Besluit subsidiëring stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening, is voor het jaar:

  • a. 2012: € 5.400.000, en

  • b. 2013: € 5.400.000.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling subsidieplafond StAB 2012–2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

TOELICHTING

Op grond van de artikelen 8.8 van de Wet ruimtelijke ordening en 20.17 van de Wet milieubeheer is de Minister van Infrastructuur en Milieu gehouden de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke ordening (hierna: StAB) subsidie te verstrekken volgens bij algemene maatregel van bestuur te geven regels. Die algemene maatregel van bestuur is het Besluit subsidiëring stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening (hierna: Besluit subsidiëring StAB).

Op grond van artikel 3 van het Besluit subsidiëring StAB, dat op 1 april 2012 in werking is getreden, kan bij ministeriële regeling een subsidieplafond worden vastgesteld voor de subsidiëring van de StAB.

Deze regeling stelt het subsidieplafond voor de jaren 2012 en 2013 vast.

Het subsidieplafond voor 2012 is gelijk aan de hoogte van de voor 2012 aan de StAB verleende subsidie en het voor 2012 in de begroting van Infrastructuur en Milieu ten behoeve van de StAB opgenomen bedrag. Het subsidieplafond voor 2013 is gelijk.

Het subsidieplafond heeft uitsluitend gevolgen voor na de datum van inwerkingtreding van deze regeling ingediende aanvragen.

Omdat over deze regeling veelvuldig overleg is gevoerd met de StAB en het bovendien in het belang is van de StAB dat er snel formele duidelijkheid komt, is voldaan aan de uitzondering hoge publieke kosten van het stelsel van vaste verandermomenten en invoeringstermijnen.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven