Logo Sint-Oedenrode
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sint-Oedenrode Oost’; gemeente Sint-Oedenrode

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 30 augustus 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” voor eenieder ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost”

Bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” voorziet in de herziening van twaalf oude(re) plannen. Het plangebied omvat grofweg het gedeelte van de bebouwde kom van Sint-Oedenrode ten oosten van de Schijndelseweg / Lindendijk en ten westen van de A50. Het is een beheerplan waarin bestaand beleid vertaald is. Er zijn echter ook enkele ontwikkelingen opgenomen, waaronder een aantal incidentele mogelijkheden voor woningbouw en een beperkte indirecte mogelijkheid tot zelfstandige kantoorvestiging op bedrijventerrein De Kampen. Alle stukken die betrekking hebben op deze ontwikkelingen liggen ter inzage bij het bestemmingsplan.

Beeldkwaliteitsplan Heikant wijziging 2012

In het beeldkwaliteitsplan Heikant is een geringe wijziging aangebracht, omdat het beeldkwaliteitsplan niet aansluit bij de verruimde bebouwingsmogelijkheden die in de meest recente bestemmingsplannen van de gemeente, waaronder Sint-Oedenrode Oost, zijn opgenomen. Deze nieuwe bouwvoorschriften zijn het gevolg van landelijke ontwikkelingen in het kader van deregulering, waardoor burgers meer ruimte en keuzevrijheid krijgen. Om deze strijdigheid op te lossen is er een wijziging aangebracht in het beeldkwaliteitsplan. De wijziging betreft het doorhalen van de zin in de 1e alinea van bladzijde 17 van het beeldkwaliteitsplan Heikant: “Bedoeling hierbij is dat er bij hoekwoningen aan beide straten het beeld van een voortuin ontstaat”.

Beschikking hogere grenswaarde

Bij een tweetal ontwikkelingen voor woningbouw, i.c. Eerschotsestraat 101 en Kleine Heisteeg / Groene- Woud zal de geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder uitkomen. Daarom

wordt voor het aspect geluid een aparte procedure gevolgd i.v.m. de vaststelling van een hogere grenswaarde. Ingevolge de Wet geluidhinder liggen de ontwerpbesluiten hogere grenswaarde met de akoestische onderzoeken tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Inzage ontwerp

In het kader van de zienswijzeprocedure liggen met ingang van donderdag 30 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage:

  • Het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” en bijbehorende stukken

  • Het beeldkwaliteitsplan Heikant wijziging 2012

  • Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Eerschotsestraat 101 en Kleine Heisteeg / Groene-Woud

Alle stukken zijn op de volgende locaties in te zien:

Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Sint-Oedenrode Oost

Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Sint-Oedenrode, postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Y. Meijkamp van het team ruimtelijke ordening, telefoonnummer: 0413-481355.

Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor belanghebbenden mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Y. Meijkamp van het team ruimtelijke ordening, telefoonnummer: 0413-481355.

Naar boven