Logo Eemsmond
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Co-vergistingsinstallatie Aviko/Rixona Warffum, gemeente Eemsmond

Sinds een jaar loopt de procedure voor het realiseren van een co-vergistingsinstallatie bij Aviko/Rixona aan de Westervalge 82b in Warffum. Om de inpassing van de installatie mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Ook is een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig. Een MER moet de besluitvorming over de inpassing en de vergunning van het voornemen ondersteunen. In het MER staan de onderzochte effecten op het milieu, onder andere flora en fauna, geluid en luchtkwaliteit. Gemeenteraad en burgemeester en wethouders besluiten over het MER respectievelijk bij de vaststelling van het bestemmingsplan en bij het afgeven van de omgevingsvergunning.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Wet ruimtelijke ordening artikel 3.30 t/m 3.32

De gemeenteraad heeft eerder besloten om voor dit project de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Deze regeling kan worden toegepast als er meerdere procedures zijn voor de verwezenlijking van een ruimtelijk project. Bij toepassing van de coördinatieregeling worden procedures gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Voor dit project gaat om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De gemeenteraad is bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en burgemeester en wethouders voor de omgevingsvergunning.

Ter inzage

Algemene wet bestuursrecht afdeling 3.4, Wet ruimtelijke ordening artikel 3.8 en Wet milieubeheer artikel 7.11

Van 17 augustus tot en met 27 september 2012 kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning, beide met bijlagen (waaronder het MER), inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

Reacties

Tot en met 27 september 2012 kunt u via een schriftelijke of mondelinge zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning. Maak zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerp uw zienswijze zich richt. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Ria Uilenberg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595) 43 75 90.

Voor zover uw zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, behandelt de gemeenteraad deze op het moment dat het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan aan de orde komt in de raadsvergadering. Burgemeester en wethouders nemen een besluit op zienswijzen over de omgevingsvergunning.

Naar boven