Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Dorp-West 2011

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken, op grond van artikel 3.8, leden 3 en 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 22 december 2011 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Dorp-West 2011 met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 9 februari 2012 gedurende zes weken (tot en met 21 maart 2012) voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het gebied van dit bestemmingsplan bestaat uit de woonwijken die ten westen van de Noordbuurtsewetering, de Dorpskern en de Stompwijksevaart liggen, het bedrijventerrein Keerweer dat ten noorden hiervan ligt (inclusief de Europaweg) en de lintbebouwing aan de Miening. Ook het lint aan de oostzijde van de Noordbuurtseweg, het Watertje en de Zuidbuurtseweg (tot aan de Nieuweweg) is in het plangebied opgenomen.

Het bestemmingsplan Dorp-West 2011 dient ter vervanging van de bestemmingsplannen Westwout (1985) en de eerste herziening daarvan, Westeinde II en III en de tweede planverandering daarvan, Bloemenweide, Landelijk Gebied 1992 (gedeeltelijk) en Dorp-Zuid (gedeeltelijk).

Doel van het plan is het bieden van een eenduidige en samenhangende juridisch-planologische regeling voor het plangebied, met voldoende waarborgen voor het behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Het bestemmingsplan is gebaseerd op de bestaande situatie. De ontwikkelingen die in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden, maar nog niet in een bestemmingsplan zijn vastgelegd, worden in dit plan verankerd.

Gegeven het karakter van het plangebied en de bestaande ruimtelijke kwaliteit is het beleid gericht op het behouden van de aanwezige functies en kwaliteiten. Het bestemmingsplan heeft daarom vooral een beheers- en gebruiksfunctie.

Gezien de wens de bestaande ruimtelijke en functionele structuur van het plangebied te behouden, is in verschillende gevallen gekozen voor een gedetailleerde bestemmingsregeling, waarin iedere functie van een eigen toegesneden bestemmingsregeling wordt voorzien. In enkele gevallen is gekozen voor een flexibelere bestemmingslegging, waarbij aansluiting is gezocht bij het vigerende plan.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen betreffen zowel tekstuele als inhoudelijke wijzigingen.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling ervan en alle bijlagen, vanaf donderdag 9 februari 2012 gedurende zes weken (tot en met 21 maart 2012) voor eenieder ter inzage bij het omgevingsloket, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude (geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag ook van 16.00 tot 19.00 uur).

Het raadsbesluit, de verbeelding, de toelichting, de regels en de bijlagen van het bestemmingsplan zijn ook te vinden op de website van de gemeente Zoeterwoude (http://www.zoeterwoude.nl), onder ‘Bouwen en Wonen’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Plannen in voorbereiding’, ‘Bestemmingsplan Dorp-West’.

Tevens is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan-ID is NL.IMRO.0638.BP00001.VAS2.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging (de beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageliggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met mevrouw O. Groeneweg, telefoon 071-5806384.

Zoeterwoude, 8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude, de secretaris, W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst.

De burgemeester, E.G.E.M. Bloemen.

Naar boven