Logo Oss
Besluit wijzigingsplan, ‘bestemmingsplan Piekenhoef Zuidoost-Berghem, wijziging I’, niet vast te stellen, Oss

Burgemeester en wethouders van Oss maken bekend dat zij op 7 augustus 2012 besloten hebben om het wijzigingsplan, ‘bestemmingsplan Piekenhoef Zuidoost-Berghem, wijziging I’ niet vast te stellen. Het wijzigingsplan is gemaakt voor de aanleg van een geluidsscherm ten behoeve van de nieuwbouw van patio’s aan het Speenkruid in Berghem.

De reden van het niet vaststellen van het wijzigingsplan is dat een andere situering van het geluidsscherm beter is. De nieuwe locatie van het geluidsscherm wordt geregeld in het bestemmingsplan ‘Berghem Zuid-2012’. Dat bestemmingsplan is als voorontwerp gereed. Het college van burgemeester en wethouders legt dit najaar het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Inzage

Het besluit om het wijzigingsplan, ‘bestemmingsplan Piekenhoef Zuidoost-Berghem, wijziging I’ niet vast te stellen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 augustus 2012 gedurende zes weken dus tot en met woensdag 3 oktober 2012 voor iedereen ter inzage:

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit om het ontwerpwijzigingsplan, ‘bestemmingsplan Piekenhoef Zuidoost-Berghem, wijziging I’ niet vast te stellen.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen omtrent het ontwerpwijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie tijdig beroep heeft ingesteld tegen het besluit om het ontwerpwijzigingsplan, ‘bestemmingsplan Piekenhoef Zuidoost-Berghem, wijziging I’ niet vast te stellen kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Naar boven