Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan Achter de Arnhemse Poortwal II, Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort (b en w) maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan ‘Achter de Arnhemse Poortwal II’ zes weken ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Achter de Arnhemse Poortwal II’ maakt het bouwen mogelijk van 20 appartementen met 6 starterswinkels aan Achter de Arnhemse Poortwal 23–35, Arnhemsestraat 17 en Slijkpoortsteeg.

Het plangebied betreft het voormalige pand van Stadstoezicht, de openbare fietsenstalling en het perceel Arnhemsestraat 17. De bestaande, openbare fietsenstalling komt in dit ontwerpbestemmingsplan niet terug. B en w zoeken naar een andere, geschikte locatie voor een bewaakte, openbare fietsenstalling aan de zuidzijde van de binnenstad.

Procedure

Van 23 augustus tot en met 3 oktober 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan Achter de Arnhemse Poortwal II met bijbehorende stukken ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur).

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘Binnenstad’) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. de heer S. de Graaff, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op telefonisch contact opnemen met S. de Graaff via telefoonnummer (033) 469 51 77 of anders per e-mail via shb.degraaff@amersfoort.nl.

Naar boven