Logo Barendrecht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sportpark Ziedewij’, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de commissie Ruimte heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Sportpark Ziedewij. Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de voormalige hockeyvelden op sportpark Ziedewij in de Oranjewijk. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 40 woningen mogelijk. Tevens wordt naar aanleiding van een particulier initiatief de bouw van een twee-onder-één kapwoning en een vrijstaande woning op het perceel aan de Stationsweg 108a en respectievelijk 106a mogelijk gemaakt.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Boezemweg wordt overschreden op het bouwvlak. Voor 25 woningen wordt een hogere waarden procedure doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u inzien in de periode 17 augustus t/m 27 september 2012 bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00–15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30–20.00 uur. Ook is het ontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl → actueel → ter inzage → ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende hierboven genoemde periode kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen door belanghebbenden worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Barendrecht, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Voor een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de heer D.T. Amesz, via telefoonnummer 14 0180.

Barendrecht, 16 augustus 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, mr. A.G. Knol

De burgemeester, drs. J. van Belzen

Naar boven