Logo Oldambt
Vastgesteld ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oldambt’; gemeente Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Oldambt en het PlanMER bestemmingsplan buitengebied zijn vastgesteld.

De gemeente werkt al een aantal jaren aan een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Als eerste stap in dat proces is in de jaren 2007/2008 een Kadernota Buitengebied opgesteld, waarin het te voeren beleid is vastgelegd. De tweede stap in dat proces is dat in 2009 het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld. De volgende stap in de procedure is de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan en het PlanMER.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is op een aantal punten aangepast ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen betreffen: aanpassing van het intensieve veehouderijbeleid aan het beleid van de provincie Groningen (d.d. 9 maart 2011). Verwijderen van een bebouwingspercentage binnen een agrarisch bouwblok en het opnemen van karakteristieke panden in het bestemmingsplan.

Het planMER

De voorgenomen activiteit is planMER-plichtig. Ten opzichte van de geldende bestemmingsplannen zijn de milieueffecten van de voorgenomen activiteit onderzocht en beschreven in een planmilieueffectrapport (PlanMER).

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oldambt en het planMER, liggen ter inzage van 23 augustus t/m 3 oktober 2012. De stukken kunnen tijdens openingstijden van Domein 4 van het KCC worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen. Het bestemmingsplan en het PlanMER zijn ook in te zien via de website www.buitengebiedoldambt.nl en www.gemeente-oldambt.nl.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.01BP0001-0302. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Gedurende de termijn van de terinzageligging, kan een ieder een zienswijze kenbaar maken over het ontwerpbestemmingsplan. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u contact http://www.gemeente-oldambt.nl/index.php?simaction=content&mediumid=37&pagid=2665 opnemen met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling van de afdeling Ruimte en Economie van de gemeente Oldambt.

Naar boven