Logo Vlaardingen
Kennisgeving bestemmingsplannen Leverterrein en KW-kades en Plan-MER te Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en hoofdstuk 7 van de Wet Milieubeheer (Wm) de voorbereiding bekend van de bestemmingsplannen Leverterrein en KW-kades en de daarbij behorende plan-MER (plan-milieueffectrapport).

Het Leverterrein betreft globaal de gronden van het terrein van Lever Fabergé en Unilever Research aan de Deltaweg te Vlaardingen. Het plangebied wordt begrensd door de Deltaweg aan de noordkant, westzijde Heliniumweg, oostzijde B. van Buerenweg en de noordzijde van de Olivier van Noortlaan en aan de zuidzijde de Nieuwe Maas.

Het plangebied KW-kades wordt begrensd aan de noordzijde door het spoor en de Vulcaanweg, aan de westzijde door de Oosthavenkade/Buitenhaven en aan de oost- en zuidzijde door de Waterleidingstraat.

De beide nieuwe bestemmingsplannen maken onderdeel uit van het Plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen. De nieuwe bestemmingsplannen worden consoliderend van aard en voorzien niet direct in nieuwe ontwikkelingen.

Het plan-MER is nodig omdat de nieuwe bestemmingsplannen een kader gaat bieden voor mogelijke MER-(beoordelings)plichtige activiteiten. Dit zijn activiteiten, waarvoor bij nadere uitwerking een milieueffectrapportage nodig is of kan zijn. Het betreft in deze situatie bedrijfsactiviteiten die kunnen wijzigen. Deze activiteiten kunnen vallen onder het Besluit milieueffectrapportage.

De eerste stap in de plan-m.e.r.-procedure is de kennisgeving van de start van de procedure op grond van hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer.

Te zijner tijd zullen de ontwerpbestemmingsplannen en de onderdelen van het plan-MER ter inzage worden gelegd en zal de mogelijkheid worden geboden om zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van deze terinzagelegging zal in de Staatscourant, Groot Vlaardingen, de gemeentelijke website (www.vlaardingen.nl) en www.ruimtelijkeplannen.nl worden gepubliceerd. Voor de ter inzage legging volgen nog informatieavonden waarvan de precieze datum zal worden gepubliceerd in Groot Vlaardingen en de gemeentelijke website.

Vlaardingen, 15 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven